Suvartojamas maisto kiekis vienu metu. Suvartojamas (suvalgomas) maisto kiekis priklauso nuo žmogaus anatominių (kūno svorio) ir fizioliginių (medžiagų apykaita) savybių, bei fiziniės veiklos. Maisto keikis – tai maistinių kalorijų suma. Maisto davinys – tai vienu metu suvartojamas maisto kiekis. Maisto davinio kiekis priklauso nuo režimo. Jei žmogus maitinasi tris kartus per dieną, tai maisto daviniai turėtų per pusryčius sudaryti 30 %, pietums 40-45 %, o vakarienei 25-30 % visos dienos maisto kiekio. Maitinantis keturis kartus per dieną rekomenduojama pusryčiams skirti 25 %, pietums 35 %, pavakariams 15 %,o vakarienei 25 %. Šiuos rodiklius skelbia PSO.
Rekomenduojama maisto įvairovė. Kasdien žmogaus organizmas turi gauti baltymų, riebalų, angliavandenių, mineralinių medžiagų, vitaminų. Maistas turėtų suteikti pakankamai energijos (kalorijų). Maisto įvairovė – atsakinga už organizmo aprūpinimą maistinėmis medžiagomis, mineralais, vitaminais. Rekomenduojama šias medžiagas surinkti iš skirtingų baltymų, angliavandenių ir riebalų šaltinių. Paruošė Sandra Bardauskienė.